** REINIGEN VAN EDELSTENEN EN ARMBANDEN **

De makkelijkste en snelste manier om je stenen te reinigen is gewoon met water. Leg je edelsteen een paar minuten in een schaaltje met water of spoel deze af onder de kraan. Let wel op: niet alle stenen kunnen tegen water en bij de armband en/of ketting adviseer ik de andere methodes. Kraanwater bevat namelijk kalk dat zachtere steensoorten kan aantasten. Edelstenen die je bijvoorbeeld wel kan reinigen met lauwwarm water zijn: rozenkwarts, bergkristal, amethist, citrien, agaat en rookkwarts. 

Een andere manier om je stenen en armbanden te reinigen is door deze te begraven in de aarde. Je kan dit bijvoorbeeld in je tuin doen of in de pot van je kamerplant. Laat je steen minstens 24 uur onder de aarde liggen, dan is hij weer helemaal opgeladen.

Je kunt je edelsteen ook in een schaaltje met hematietsplit te leggen.. Een Abalone schelp heeft van zichzelf al een zuiverende eigenschap. en is dus een prachtige manier om hier bijvoorbeeld voor te gebruiken. Hematiet is een steen die van zichzelf een reinigende werking heeft en daardoor de energieën van andere edelstenenen op kan nemen. De sieraden die ik op maat maak, leg ik ook altijd een nachtje in een schaaltje met hematiet.

Je kunt ook een bosje salie laten branden of palo santo houtstokjes aansteken en de edelsteen even door de rook heen halen.

** OPLADEN VAN JE EDELSTENEN EN ARMBANDEN **

Na het reinigen kun je je armband of edelsteen opladen en de energie van de steen aanvullen.

Zon- en maanlicht zijn beiden mooie manieren om de steen of de armband op te laden. Vooral in de ochtendzon kun je je steen of armband bijv. in de vensterbank bij het raam of buiten leggen. Maar ook maanlicht, en vooral de volle maan, laat je edelsteen opladen. Leg de steen of armband een nacht buiten of binnen bij het raam om het licht van de maan zijn werking te laten doen.

Je kunt je steen of armband ook in een schaaltje met bergkristal split leggen. Ook hier is de mooie abalone schelp een prachtig hulpmiddel voor. 

Een goede verzorging van je steen of armband zorgt dus voor een mooie glans en de beste werking. 

Let dus regelmatig op of je armband nog de mooie glans van het begin heeft. Soms heb je zelf het gevoel dat de steen of armband minder goed zijn werk doet. Dan zijn deze methodes zeer geschikt. 

Binnenkort zal de hematiet en bergkristal split ook in de webshop te verkrijgen zijn. 

 

© 2017 - 2020 ZoFijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel