** WAT ZIJN ESSENTIAL OILS **

Essential oils (etherische oliën) zijn aromatische, geconcentreerde oliën die gewonnen worden uit planten. Door stoomdestillatie, koud persen of tappen (bij hars bijvoorbeeld) worden ze zorgvuldig verkregen. De naam essential oil komt van de essentie of kracht die van nature aanwezig is in de plant. Deze essential olie of sap functioneert als het immuunsysteem voor de plant en is zo in staat om de cellen van de plant te herstellen en kracht te geven. De essential oil wordt verkregen uit de bloemen, bladeren, vruchten, zaden, takken, wortels, naalden en schors of hars. Kwalitatief hoogwaardige essential oils hebben een zeer kleine celstructuur en een hoge concentratie per druppel. Ze zijn zo klein dat ze door celwanden heen kunnen dringen, de bloed-hersen barrière kunnen passeren en cel functie verbeteren.

Hoe werken essential oils

Als mensen hebben we bloed dat onze actieve cellen bevat. Planten hebben essentiële oliën. Dat is het levensbloed van een plant. Als je het destilleert, krijg je de vloeistof die we oliën noemen. Oliën zijn zeer rijk aan actieve ingrediënten. Die ingrediënten die we verbindingen noemen. Die verbindingen kunnen samenwerken met de verschillende cellen in ons lichaam met verschillende effecten. Dat is hoe de oliën werken. Door de organische molecuulstructuur weet ons lichaam precies wat het met de oliën moet doen (mits oliën van de hoogste kwaliteitsklasse). Door de hoge concentratie bevatten de oliën therapeutische voedingsstoffen die ons lichaam en gezondheid ondersteunen.

Hoe kun je de essential oils gebruiken

1. Aromatisch door inhaleren of diffusen. Aan het flesje ruiken of een druppel in de hand nemen en die als een kommetje om je neus zetten om vervolgens een aantal keer heel diep adem te halen. Bij inhalatie hebben de oils je hart, lever en schildklier binnen 3 seconden bereikt. Bij diffusen druppel je een aantal essential oils in een koudwater diffuser. Die verspreid waterdamp en de olie in de lucht. Het is aangenaam qua geur, bevorderd de luchtkwaliteit, bestrijd bacteriën en door het verspreiden in de lucht geniet iedereen van de gezondheid bevorderende eigenschappen van de essential oils.

2. Aanbrengen op de huid. Door de essential oils te verdunnen met een draagolie (vette plantaardige olie) neemt ons lichaam de olie op door de huid en bloedbaan. Op deze manier ondersteunt het ons lichaam fysiek en mentaal en komt het in elk lichaamssysteem. Verdunnen met een draagolie wil niet zeggen dat de werking vermindert. Een draagolie toevoegen beschermd de huid tegen irritatie en voor gelijkmatige opname.

3. Innemen. De essential oils van Young Living zijn dusdanig puur vervaardigd dat ze ook in te nemen zijn door ze bijvoorbeeld in een gerecht of baksel te verwerken voor een heerlijke smaak. Ook kan je ze innemen met een lepel honing of een capsule met draagolie daarin.

 Waarom Young Living? 

Young Living vervaardigd al 25 jaar, sinds 1994, essential oils en zijn pioniers als het gaat om kwaliteitsstandaarden. Young Living heeft de Seed to Seal belofte voor henzelf in het leven geroepen omdat er geen kwaliteitseisen zijn in de essential oil industrie (!). Young Living houdt het gehele proces van het selecteren van het beste natuurlijke zaad tot het verpakken van de essential oils en producten in beheer. Alles wordt tot in de puntjes gecontroleerd en verzorgd. Dit is uniek in de essential oil industrie. Young Living verbouwt, oogst en distilleert de oils op boerderijen die van henzelf zijn of die partner zijn zodat ze de unieke mogelijkheid hebben om de puurheid en kwaliteit élke stap te controleren. Puurheid staat bovenaan. - De uitgebreide testen worden in hoogstaande laboratoria gedaan en vervolgens getest door onafhankelijke instanties. - Young Living staat voor rentmeesterschap van de aarde, fair trade en werkt naar een zero waste policy in de komende 5 jaar. - Young Living gebruikt niet-genetisch gemodificeerde zaden en duurzame verbouw methodes en geen chemische pesticide of meststoffen. - Iedereen kan hun boerderijen op de hele wereld bezoeken. Er is sinds kort een nieuwe boerderij bijgekomen in Spanje en zo zijn er nog wel vijf in Europa alleen al. - De essential oils van Young Living zijn niet aangepast of verdund, ze gebruiken geen vullers, giftige verdunners of synthetische middelen, in tegenstelling tot veel essential oils die als 100% puur en natuurlijk worden verkocht. - Young Living gebruikt alleen eerste destillatie essential oils voor maximale sterkte (bijvoorbeeld wanneer je een theezakje voor een goede kop thee gebruikt, in plaats van een theezakje gebruiken voor een tweede en derde kop). Daarbij destilleren ze ook lang genoeg en onder de juiste druk, wat ervoor zorgt dat ook de zware moleculen gedistilleerd worden. Dus het kan dat veel meer druppels oils van een ander merk nodig is om hetzelfde effect te bereiken met 1 druppel oil van Young Living. - Young Living verpakt zelf hun oils en producten waardoor de kwaliteitswaarborging zeker is. De olien worden niet ergens anders ingekocht om vervolgens een labeltje te krijgen.

 Voor wie zijn essential oils goed?

Voor alle levende wezens! Het is voor iedereen bevorderend, jong, oud, zwangeren en zelfs voor dieren! Hierbij is het belangrijk dat je weet hoe je de oils met zelfvertrouwen en in de juiste verhouding gebruikt.

Beginnen met hoogwaardige essential oils

De Premium Starter Kit van Young Living kost €171,52 is een hele fijne en complete manier om essential oils te gebruiken en ze goed te leren kennen. De kit is speciaal samengesteld voor alles van top tot teen en voor het hele gezin. In de kit zit een krachtige doch stille diffuser om de essential oils in te verstuiven en de 12 meest gebruikte en veelzijdige essential oils. De waarde ligt boven de €300 maar omdat deze set speciaal als start is samengesteld wordt hij voor €171,52 aangeboden.

De 12 essential oils in dit pakket zijn:

Lavender: slaap, huidherstel, pijnlijke ongemakken

Lemon: weerstand bevorderend, verkwikkend voor humeur en emoties

Peppermint: focus, darmproblemen, verkoelend

Frankincense: deze olie van wierookhars werkt krachtig voor cel vernieuwing, herstel, huidverbetering, gebed en meditatie en het gehele lijf en zenuwstelsel

Copaiba: kalmerend en bij alle soorten pijn en inwendige en uitwendige ontstekingen. 

Orange: verkwikkend en sterk bij somberheid of emoties, antioxidant en huidverbetering.

Stress Away: goede slaap, ontspanning van lichaam en emoties

PanAway: vermindert pijn en ontstekingen, verhoogt de bloedsomloop en versnelt de genezing

Thieves: krachtig tegen ziektekiemen en onstekingen. Studies uitgevoerd aan de Weber State University (Ogden, UT) in 1997 toonden de dodende kracht van deze verbazingwekkende oliën tegen micro-organismen in de lucht.

R.C.: verlichting van verkoudheid, bronchitis, keelpijn, sinusitis, hoesten en volle luchtwegen. Het ontlast de holtes, bestrijdt longinfecties en verlicht allergiesymptomen.

Purification: Dit zuiverende mengsel reinigt en desinfecteert de lucht en neutraliseert onaangename geuren. Het desinfecteert en reinigt snijwonden, schaafwonden en beten van insecten. Fijn bij huidproblemen.

DiGize: deze olie blend helpt bij spijsverteringsproblemen, waaronder brandend maagzuur, gas en een opgeblazen gevoel en voedselintolerantie.

Sorteer op
© 2017 - 2020 ZoFijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel