~ZoFijn~

Edelstenen en kinderen

Kunnen edelstenen ook gebruikt worden voor/door kinderen?

Jazeker! Maar er zijn wel een aantal zaken waar op gelet moet worden.

Allereerst is het natuurlijk bij jonge kinderen belangrijk om er goed op te letten dat je een product kiest waarbij er geen kans bestaat op verstikkingsgevaar. Armbanden met kleine kralen of kleine steentjes die een kind makkelijk in de mond kan stoppen zijn daarom alleen geschikt onder toezicht van een volwassene. En daarom adviseer ik de lava sieraden vanaf een leeftijd van 4 á 5 jaar en ouder.

Verder wordt aangeraden:

Laat een kind niet meer dan één steensoort tegelijk dragen.

Kinderen zijn over het algemeen veel gevoeliger voor de werking van edelstenen dan volwassenen. Het dragen van meer dan één steen is al snel te veel van het goede voor een kind. Vanaf een jaar of tien kun je voorzichtig proberen een kind twee stenen te laten dragen, maar probeer het eerst altijd met één steen. Bepaalde steensoorten kunnen wel gecombineerd worden, met name als ze samenwerken met één doel of werking, zoals de 3 eenheid; amethist, bergkristal en rozenkwarts.

Bij de kinderarmbanden heb ik gekozen voor "lichte" stenen, maar het blijft belangrijk om bij twijfel vooraf contact met mij op te nemen via het contactformulier.

Gebruik stenen die geschikt zijn voor kinderen.

Hoe ouder een kind hoe meer stenen er gebruikt kunnen worden. Hieronder een overzicht van welke edelstenen op welke leeftijd gebruikt kunnen worden:

Baby's: rozenkwarts, blauwe chalcedoon. Eventueel groene aventurijn en bergkristal als de eerste twee stenen niet het gewenste effect hebben.

Peuters: rozenkwarts, blauwe chalcedoon, groene aventurijn, bergkristal, eenkleurige jaspissoorten, dalmatiër jaspis, agaatsoorten (geen vuuragaat), versteend hout en barnsteen.

Kleuters: amazoniet, apofylliet, rozenkwarts, rookkwarts, alle kleuren chalcedoon, alle kleuren aventurijn, bergkristal, eenkleurige jaspissoorten, dalmatiër jaspis, agaatsoorten (geen vuuragaat), versteend hout, barnsteen, amethyst, fluoriet en alle calcietsoorten. Je kunt vanaf deze leeftijd een kind ook zelf een steen laten kiezen maar leg deze keuze altijd even voor aan mij, zodat ik mee kan adviseren.

Kinderen van 6 tot 10 jaar: amazoniet, apofylliet, aragoniet, onyx, rozenkwarts, alle kleuren chalcedoon, alle kleuren aventurijn, bergkristal, alle jaspissoorten, agaatsoorten (geen vuuragaat), versteend hout, barnsteen, amethyst, fluoriet, alle calcietsoorten, alle toermalijnsoorten, chrysocolla, turkoois, lapis lazuli, labradoriet, rhyoliet of een door het kind zelf uitgezochte steen (na overleg met een deskundige).

Kinderen van 10 tot 16 jaar: een beetje afhankelijk van de ontwikkeling en de gevoeligheid van het kind. Bij grote gevoeligheid of een heel kinderlijke tiener nog een beetje voorzichtig zijn. Is dit niet het geval dan zijn bijna alle stenen mogelijk, maar bij voorkeur niet meer dan één steen tegelijkertijd laten dragen.

Vanaf 16 jaar: bijna alle stenen mogelijk.

Bovenstaande lijst is bedoeld als een handvat voor het kiezen van een geschikte steen voor een kind. Bij de armbanden die ik maak, wordt er dan ook gebruik gemaakt van stenen geschikt voor kinderen. Het kan zijn dat er in de edelsteenlijst een naam staat die je niet kunt vinden in de webshop bij de armbanden. Dan is deze mogelijk niet op voorraad. Stuur dan gerust even een mail, dan kan ik je verder helpen en eventueel de armband met de edelsteen alsnog op maat maken.

Kinderen weten vaak heel goed wat ze nodig hebben. Laat het kind dan ook zelf bepalen welke edelsteen hij/zij mooi vindt. 

Gastenboek

  • 14-09-2018 - Wat waren de 2 mama’s blij met de originele bijtring...  lees meer
  • 07-05-2018 - Een tijdje geleden een mooie armband besteld bij Zofijn! Ik...  lees meer
  • 13-02-2018 - Een armband cadeau gekregen. Heel mooi en zit heel fijn....  lees meer
Plaats een bericht
© 2017 - 2018 ZoFijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel