~ZoFijn~

Siliconen sieraden

 

Alle kauw-sabbel-friemel producten worden met veel plezier gemaakt en zijn in veel verschillende vormen en kleuren beschikbaar.

De Kauwsieraden zijn gemaakt van siliconen. Maar wat zijn nu eigenlijk siliconen?

Siliconen zijn voornamelijk gemaakt van het basiselement silicium (kiezel) en zuurstof. Samen noemen we dit siliciumoxide of silica. Dit stofje is beter bekend als kwarts en in kleine vorm het hoofdbestanddeel van zand. Van kwarts hebben we meer dan genoeg op aarde, dit is het meest voorkomende mineraal op aarde en eenvoudig bereikbaar.

Wat zijn de voordelen van Siliconen?

Het materiaal is zacht en glad. Het is onbreekbaar en kan steeds opnieuw gebruikt worden zonder te beschadigen. Dat betekent minder afval en een lange levensduur.
Siliconen zijn gemaakt van onschadelijke, gifvrije materialen. Het bevat geen BPA, weekmakers, pvc, lood, latex of andere schadelijke materialen.
Siliconen zijn inert, dat wil zeggen dat het chemisch gezien een zeer stabiel materiaal is, dat het onder normale omstandigheden niet reageert met andere stoffen zoals bijvoorbeeld speeksel. Over ‘normale omstandigheden’ wordt vaak aangegeven dat dit voor siliconen betekent een temperatuur tussen de minus 80°C en plus 200°C
Siliconen zijn niet poreus, bacteriën en schimmels vinden het vrijwel onmogelijk om binnen te dringen.
Tip: wanneer je baby last heeft van doorkomende tandjes, kun je de bijtringen even nat maken en in de koelkast leggen. Zo geven de kralen bij het bijten extra verkoeling aan het tandvlees van uw baby.

Hoe maak ik mijn bijtsieraden schoon?

Een voordeel is wel dat het heel gemakkelijk schoon te maken is. Gewoon even afspoelen onder de kraan en de sieraden zijn weer schoon. Ook is het mogelijk ze te reinigen met een mild schoonmaak middel (bv afwasmiddel) of boven in de vaatwasser.

Het reinigen boven in de vaatwasser wordt alleen aangeraden bij kettingen die volledig uit kralen bestaan of losse hangers. Het koord waar de ketting aan hangt kan namelijk gaan verkleuren in de vaatwasser.

Siliconen sieraden hebben een lange levensduur, maar het is wel belangrijk de sieraden te controleren op slijtage en indien nodig te vervangen. Daarnaast zit er een verschil in de stevigheid van sommige kralen. Sommige kinderen zijn stevige bijters. Voor hen zijn er speciale bijtkralen.
Heb je nog vragen over deze sieraden, neem dan gerust contact op. 

Andere kleuren? 

Alle sieraden worden op maat gemaakt. Daarom is het ook mogelijk om dit sieraad in andere kleursamenstellingen te bestellen.

Geef de gewenste kleursamenstelling aan in het tekstvak 'Opmerkingen'. Vergeet hierbij dan ook niet te vermelden welke kleur op welke plaats/hoeveel kralen. Zie bijgaande foto's.

Gastenboek

  • 14-09-2018 - Wat waren de 2 mama’s blij met de originele bijtring...  lees meer
  • 07-05-2018 - Een tijdje geleden een mooie armband besteld bij Zofijn! Ik...  lees meer
  • 13-02-2018 - Een armband cadeau gekregen. Heel mooi en zit heel fijn....  lees meer
Plaats een bericht
© 2017 - 2019 ZoFijn | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel